איך אפשר להתכפר על קיום יחסים לפני החתונה?

האם יש כפרה על קיום יחסי מין לפני חתונה? מה ניתן לעשות כדי לכפר?

 

תשובה

שלום יקרה,

אם השאלה שלך מגיעה ממקום אישי ולא רק ממקום תיאורטי אז דעי לך שהיא מבטאת הרבה אומץ וכל הכבוד על הרצון לתקן את העבר ולחיות עתיד קדוש יותר ועל כך שאת פונה אלינו.

איסורי עריות, קיום יחסים אסורים, הם מההתמודדויות הגדולות של הדור שלנו, ואולי של כל הדורות כולם. לא בכדי אמרו חז"ל ש"אין אופוטרופוס לעריות" (כתובות יג,ב) בגלל עוצמת יצר המין שה' נטע בנו – מה שמביא איתו נפילות ומנגד גם דורש מהאדם לעשות תשובה ומאמץ גדול שלא ליפול. זכרי שהקב"ה אוהב אותך והוא מצפה לשבים בתשובה- "דְּאָמַר רַבִּי אֲבָהוּ: מָקוֹם שֶׁבַּעֲלֵי תְשׁוּבָה עוֹמְדִין — צַדִּיקִים גְּמוּרִים אֵינָם עוֹמְדִין, שֶׁנֶּאֱמַר: ״שָׁלוֹם שָׁלוֹם לָרָחוֹק וְלַקָּרוֹב״. ״לָרָחוֹק״ בְּרֵישָׁא [בתחילה], וַהֲדַר [ורק אחר כך] ״לַקָּרוֹב״". (ברכות לד,ב)

את שואלת איך אפשר לתקן?

לכל חטא יש תשובה וחז"ל מלמדים מהי הכפרה של רמות שונות של חטא כאשר לכל חטא יש אפשרות של כפרה והמשותף לכולם הוא הצורך בתשובה גמורה. (רמב"ם הלכות תשובה א,ד)

עצם העובדה שאת מרגישה חוסר נוחות עם המצב ורצון לתקן זהו הצעד הראשון בתיקון. זהו צעד משמעותי ובכך בעצם כבר התחלת את מהלך התיקון. כך מסביר הרמב"ם שתהליך התשובה מתחיל בהכרת החטא, וידוי – כלומר להודות בכך שיש חטא, מפנייתך ברור שאת מבינה שיש בעיה, ומודה בכך.

אך כיצד נמשיך בתהליך?

השלב הבא בתהליך התשובה הוא הקבלה לעתיד, ההחלטה לעשות שינוי. גם בעניין זה ניכר בשאלתך שאת שואפת לשנות ולתקן, ולקבל לעתיד ואם תעמדי שוב בניסיון – לעמוד בו בגבורה. 

על מנת לעשות שינוי בפועל, ישנם כמה מרכיבים משמעותיים שעשויים לסייע בתהליך.

1. תיאום ציפיות – כשאת בקשר זוגי, בהווה או בעתיד, חשוב להיות גלויה עם בן הזוג ולשתף אותו בכוונתך לשמור תורה ומצוות ובעובדה שהדבר חשוב לך. תבדקי איתו איפה הוא עומד בעניין זה ותדאגו להיות מתואמים בציפיות שלכם. 

2. אמונה ביכולת לשנות – כפי שכתבתי, המשיכה המינית מעמידה בפנינו אתגרים לא פשוטים ואני רוצה לחזק אותך בידיעה ששינוי הוא דבר אפשרי! שמה שהיה הוא לאו דווקא מה שיהיה ושאת מסוגלת לשלוט במצב ולהיות נאמנה למה שחשוב לך באמת. 

3. ההלכה האוסרת מגע של חיבה בין גברים ונשים לא נשואים היא איסור העומד בפני עצמו, ובנוסף מסייע מאד שלא להימשך אחר הלהט של הרגע ולא להיקלע למצבים שנצטער עליהם אחר כך. כדאי להכיר את ההלכה הזו ולהעמיק בכח שיש בה. 

תוכלי לקרוא על ההלכות תשובה באתר כאן ועל עצות כיצד להתחזק בתחום הזה בתשובה כאן

בנוסף, הלכות ייחוד הם גם כן איסור הלכתי חשוב שביכולתו לסייע מאד בשמירה מפני מצבים מורכבים.

4. להתפלל – ממליצה ממש להתפלל על הכוחות הדרושים לחזור בתשובה. 

 

מאחלת לך המון ברכה הצלחה, המון כוחות, ואמונה.

מחזקת את ידיכם,

חזקי ואמצי

רחל

יש לי שאלה

הפנייה ל"משיבת נפש" יכולה להיות אנונימית, עם זאת כל פרט שתבחרו לשתף יעזור לנו בדיוק התשובה והתאמתה אליך אישית. השאלות והתשובות יפורסמו באתר ללא פרטים מזהים ובמידת הצורך ישונו פרטים בגוף השאלה כדי להגן על צנעת הפרט.

בשל השאלות הרבות המופנות אל הרבניות אנו ממליצים להתאזר בסבלנות בהמתנה לתשובה. אם יש צורך במענה דחוף אנא ציינו זאת בפנייתכן. זמן המענה הרגיל הוא כשבועיים.
לתשומת לבכם, השאלות מגיעות למנהלות האתר, ומועברות למשיבות השונות בהתאם לתחומי העניין והפניות. אם ברצונכם להפנות שאלה לרבנית מסוימת אנא ציינו זאת בגוף השאלה.
עצם שליחת השאלה מהווה הסכמה לתנאים אלו.

תשובות הרבניות לשאלותיכם יתקבלו באמצעות הדואר האלקטרוני, אנא הקפידו לציין כתובת דואר אלקטרוני תקינה.

דילוג לתוכן