האם יש בכך בעיה שאני בטיפול אצל דיאטן גבר?
אני סובלת מהפרעת אכילה, כשהתחלתי את הטיפול והייתי ממש במצב קשה אז התחלתי אצל דיאטן (מלכתחילה הייתי מעדיפה דיאטנית אבל לא היה פנוי) ובהמשך בנוסף אצל מטפלת, הדיאטן להפרעות אכילה הוא מדבר לעומק ולא רק על אוכל בלבד, (למרות שאחרי שהתחתלי ללכת גם למטפלת רגשית, אז אני בעיקר מדברת איתה על נושאים יותר רגשיים)
חשוב לי לציין שהקשר שלי עם הדיאטן הוא קשר טיפולי בלבד ללא קרבה יתרה, ואני לא חושבת עליו, או אוהבת אותו והוא גם די גדול ממני.
אז השאלה שלי האם זה בסדר להמשיך לטפל אצלו, (כי קשה לעבור באמצע טיפול) כי הטיפול מתקדם יפה, ולא נשאר לי עוד הרבה בעז"ה, אשמח לתשובה, כי בינתיים אני אצלו בטיפול.
תודה רבה!
תשובה
שלום לך,
משמח לשמוע שאת דואגת לעצמך ומקבלת את הטיפולים הנדרשים כדי להיטיב עמך. טוב שמצאת דיאטן שעונה על הצרכים שלך בצורה מעמיקה ושאת מרגישה שאת בידיים טובות. בטיפול רפואי, וכן בטיפול על ידי אנשי מקצוע כמו דיאטן, חשוב גם על פי ההלכה לקבל את הטיפול הטוב ביותר עבורך, גם אם מדובר במטפל גבר.
יש שני עניינים הלכתיים שעלולים להיות בעייתיים בטיפול אצל גבר: עניין ייחוד של גבר ואישה, ועניין המגע בעת הטיפול. ההנחה שלי היא שבטיפול אצל דיאטן אין מגע של המטפל במטופלת, לכן אתייחס רק לייחוד.
האיסור של ייחוד במקרה שאת מתארת חל רק במקרים בהם מסתגרים המטפל והמטופלת בחדר שאליו אין גישה אקראית על ידי אנשים אחרים. לכן, כל עוד החדר לא נעול וידוע שהמזכירה (או אדם אחר) יכולה להיכנס מידי פעם לחדר, אפילו אם זה נדיר, אין איסור של ייחוד. כמו כן, אם יש מישהי או מישהו שמחכה לך בחדר ההמתנה ובעקרון יכול להיכנס לחדר אם ירצה. דרכים נוספות למנוע ייחוד הן שהדלת תישאר מעט פתוחה או – אם את נשואה – שבעלך נמצא באזור (לפי ההלכה הוא נמצא "בעיר") ולכן ברמת העקרון יכול לקפוץ אליך בכל רגע. כמובן שיש גם אפשרות להיכנס לטיפול ביחד עם קרוב או קרובת משפחה מדרגה ראשונה (וגם סבתא ונכדה) אך יתכן שהפרטיות חשובה במפגשים אלו וזה לא פתרון ריאלי.
שנה טובה ובברכת בריאות הגוף והנפש,
רחל
מקורות ולקריאה נוספת
שולחן ערוך אבן העזר כב, א-יא
אגרות משה אבן העזר חלק ב, טו
ראי בהרחבות של תשובה שמופיעה באתר כאן.