איך אוכל לקבל על עצמי להתחזק בצניעות באלול בלי שיהיה קשה מידי?

אני רוצה לקחת על עצמי לכבוד חודש אלול להתחזק בצניעות. האם אני צריכה לקבל על עצמי להתלבש בצניעות לפי כל גדרי ההלכה במשך כל חודש אלול, או שאני יכולה לקבל על עצמי להשתדל ולהתחזק בצניעות במהלך החודש, גם אם לא אצליח בכל יום.

 

תשובה

שלום לך יקרה,

כמה אני מכירה את התנועה הפנימית הזו של חודש אלול. הרצון העמוק להיות יותר טובה, יותר עובדת ה'. ובאמת הזמן הזה, של חודש אלול והימים הנוראים הם ימי רצון, והם זמן נהדר לחשוב מי אני ומי אני מבקשת להיות ומה אני רוצה לתקן. והקב"ה, המלך שבשדה, קרוב מתמיד, מקשיב ומקבל. 

הרצון שלך להציב יעד גבוה של התקדמות בחודש אלול הוא נפלא. השאלה שלך אם את צריכה להציב את הרף הכי גבוה כבר בתחילת הדרך היא חשובה מאד.  קפיצה כל כך גדולה היא מאתגרת. לא תמיד מלמדים אותנו, שגם קצת זה הרבה. את זה מלמד אותנו רבי נחמן מברסלב. המחשבה שאם אני לא עושה הכל אז שום דבר לא שווה, היא מחשבה מגבילה שהרבה פעמים משתקת אותנו מלהתחיל. קצת, זה הרבה כי זו התחלה בדרך הנכונה! החיים הם מסע ארוך של עליות וירידות, של הצלחות וכשלונות של שאיפות וחלומות ומציאות שלא תמיד מאפשרת. אבל למי שרוצה כמוך להיות יותר, צריך להאמין שלמרות האתגרים, יש התקדמות והיא חשובה ושווה הרבה. הקב"ה בוחן אותנו לא לפי כמה קיבלנו על עצמנו אלא על פי מעשים, אפילו הקטנים ביותר, כמה אנחנו מתאמצות, לא מוותרות כשנכשלות, ובעיקר מאמינות שאנחנו יכולות!

ולכן, עצתי לך היא לא לקבל על עצמך הכל מהתחלה. בד"כ זה לא עובד. וגם לא מחזיק מעמד. קבלה של משהו אחד, אפילו קטן ליום הקרוב, לשבוע הקרוב. אם זה מצליח לך, ומרגיש לך שאת מסוגלת ליותר, קבלי על עצמך עוד משהו קטן לשבוע שאחרי. 

זכרי, שמשה רבנו מלמד אותנו בספר דברים: היום אם בקולו תשמעו". היחידה הקטנה של היום הזה שעומד לפנינו – עליו יש להסתכל, בו צריך להשקיע, לשמוע בקול ה' היום! וכשהצלחנו היום, מחר שוב נעשה את המאמץ. ההדרגתיות הזו תאפשר לך לא לוותר על הגעה לרף העליון של ההלכה הנדרשת מאיתנו, וגם לעשות זאת בצעדים בטוחים ונחושים.  

ודבר נוסף שחשוב לזכור – צניעות היא לא רק בבגדים. צניעות היא בהתנהגות, במילים, הכניסי גם את אלו לתכנית ההתחזקות שלך ואני מאמינה שתגלי שזה משנה אותך לטובה לא פחות מצניעות בבגדים.

הצלחה רבה

שנה טובה ומתוקה

יפית

יש לי שאלה

הפנייה ל"משיבת נפש" יכולה להיות אנונימית, עם זאת כל פרט שתבחרו לשתף יעזור לנו בדיוק התשובה והתאמתה אליך אישית. השאלות והתשובות יפורסמו באתר ללא פרטים מזהים ובמידת הצורך ישונו פרטים בגוף השאלה כדי להגן על צנעת הפרט.

בשל השאלות הרבות המופנות אל הרבניות אנו ממליצים להתאזר בסבלנות בהמתנה לתשובה. אם יש צורך במענה דחוף אנא ציינו זאת בפנייתכן. זמן המענה הרגיל הוא כשבועיים.
לתשומת לבכם, השאלות מגיעות למנהלות האתר, ומועברות למשיבות השונות בהתאם לתחומי העניין והפניות. אם ברצונכם להפנות שאלה לרבנית מסוימת אנא ציינו זאת בגוף השאלה.
עצם שליחת השאלה מהווה הסכמה לתנאים אלו.

תשובות הרבניות לשאלותיכם יתקבלו באמצעות הדואר האלקטרוני, אנא הקפידו לציין כתובת דואר אלקטרוני תקינה.

דילוג לתוכן