האם זו בעיה להתפללת שחרית בחדר שינה שבו השותפות שלי עדיין ישנות?

אני מתגוררת עם חברות בדירה בעלת שני חדרים- חדר השינה, המחומם, וסלון שבו אין חימום. לאחרונה קר מאוד בסלון בבקרים, האם יש בעיה להתפלל שחרית בתוך חדר השינה (כששאר החברות עדיין ישנות בו, אך לבושות ומכוסות)? 
תודה רבה!

 

תשובה:

שלום יקרה,

שאלתך מטרידה עוד רבים כמותך. לימדו אותנו לא להתפלל במקום שבו ישנים, אך האם יש לכך מקור הלכתי?

השולחן ערוך מדבר על הצורך לקבוע מקום קבוע לתפילה (שולחן ערוך סימן צ' סעיף י"ט).

חשוב שהמקום יהיה נקי ולא יהיו בו ריחות רעים (שולחן ערוך סימן ע"ט, ושולחן ערוך סימן צ' סעיף כ"ו).

לא מצאתי מקור לאיסור התפילה במקום שישנים בו ולכן נראה שהדבר מותר.

נראה לי שמעבר להגדרות הללו המופיעות בהלכה, יש צורך למצוא מקום שתומך בכוונה בתפילה.  בנוסף על כך התמדה בתפילות היא אתגר לא קטן וחשוב לתת את הדעת איך מאפשרים אותה בצורה מיטבית. לפי התיאור שאת מתארת, בסלון יהיה מאד קשה לכוון בתפילה בגלל הקור. במצב בנתון נראה שעדיף להתפלל בחדר השינה כל הוא נקי ומסודר ואין בו ריחות רעים.

בעז"ה שיתקבלו כל תפילותייך לטובה,

רחל

יש לי שאלה

הפנייה ל"משיבת נפש" יכולה להיות אנונימית, עם זאת כל פרט שתבחרו לשתף יעזור לנו בדיוק התשובה והתאמתה אליך אישית. השאלות והתשובות יפורסמו באתר ללא פרטים מזהים ובמידת הצורך ישונו פרטים בגוף השאלה כדי להגן על צנעת הפרט.

בשל השאלות הרבות המופנות אל הרבניות אנו ממליצים להתאזר בסבלנות בהמתנה לתשובה. אם יש צורך במענה דחוף אנא ציינו זאת בפנייתכן. זמן המענה הרגיל הוא כשבועיים.
לתשומת לבכם, השאלות מגיעות למנהלות האתר, ומועברות למשיבות השונות בהתאם לתחומי העניין והפניות. אם ברצונכם להפנות שאלה לרבנית מסוימת אנא ציינו זאת בגוף השאלה.
עצם שליחת השאלה מהווה הסכמה לתנאים אלו.

תשובות הרבניות לשאלותיכם יתקבלו באמצעות הדואר האלקטרוני, אנא הקפידו לציין כתובת דואר אלקטרוני תקינה.

דילוג לתוכן