איך אפשר לחיות בזוגיות מעורבת של דתיה ובחור שאינו דתי?
שלום, אני דתיה ושומרת תורה והלכה. לפני כמה חודשים פגשתי בלימודים בחור מסורתי והתחלנו להתקרב. הקשר שלנו התחזק מאד ואנחנו כבר מדמיינים את העתיד שלנו ביחד. החבר שלי מאמין אבל לא שומר הלכה, חוץ מדברים מאד בסיסיים כמו לא לנסוע בשבת ולא לערבב בין בשר וחלב (אבל כן משתמש באותם כלים).
אנחנו מאד מאד אוהבים אחת את השני ולא רוצים לוותר על הקשר. אשמח לשמוע מכן המלצות והצעות איך אפשר לקיים זוגיות במצב כזה ואיך אוכל לשמור על מה שאני מאמינה בו בבית שיש בו גישות שונות לדת.
תשובה
ערב טוב לך ותודה שפנית אלינו.
השאלה שלך מלאה באהבה – אהבה לבן זוגך ואהבה לה' יתברך. מרגש לקרוא שאלה כזו.
את מבינה את החשיבות של עיצוב החיים המשותפים של שניכם בצורה שתהיה נכונה לכם, שתיתן מקום לכל אחד מכם ויחד עם זאת תהיה יציבה ונינוחה.
האמת היא, שהדרכה כפי שאת מבקשת לקבל מאיתנו לא ממש אפשרית. זאת משום שהמורכבויות והמצבים שבהם צריך הדרכה הם רבים ואינם צפוים, הם צצים תוך כדי החיים יחד ודורשים בירור בהתאם למצב ולהקשר שלהם. אי אפשר לתת הדרכה כזו מראש.
מה כן אפשר לעשות כרגע?
א. את יכולה וצריכה לעשות תהליך בירור עם עצמך. מהם הגבולות שלך בשמירת ההלכה? בהלכה יש רמות שונות של גמישות ושל חומרה. מה התחומים ההלכתיים בהם חשוב לך להקפיד על הדין הלכתחילי של דרך המלך? היכן תסכימי להתפשר יותר במידת הצורך? כך תדעי כיצד לשאול את השאלות ההלכתיות שתזדקקו להן בהמשך, וכיצד להתמודד עם מצבים בהם יהיה פער בין ההלכה לבין מה שתוכלו להסכים עליו.
ב. עליכם לברר יחד כזוג. מהן עמדות בן זוגך? מה חשוב לו, ועל מה הוא מוכן לוותר? כיצד הוא ואת רואים סוגיות כגון טהרת המשפחה, שמירת הלכה בבית, חינוך ילדים, השתייכות לקהילה, וכו'.
לאור בירור זה, תוכלו להגיע לחיים המשותפים עם יותר מוכנות לפערים ולקונפליקטים שיתגלו. זכרו שלכל זוג יש קונפליקטים ומורכבויות, גם ללא פער דתי בין בני הזוג. תקשורת פתוחה וכנה, אמון הדדי ונכונות להיעזר יכולים להפוך את הקושי לצמיחה. חשוב מאוד שיהיה לך למי לפנות למענה הלכתי מפורט בכל שאלה, דמות שתכיר אתכם יותר עם הזמן ותדע לסייע באופן יעיל.
מאחלות לכם בנייה שלווה ושמחה של חייכם יחד, ושיהיה בניינכם עדי עד.
שלומית