איך לחזור בתשובה על אי-שמירת נגיעה?
כבוד הרבנית,
אני ממש מרגישה שאני זקוקה לעזרה, אני מתביישת להגיד אבל אני לא שומרת נגיעה אם הבן זוג שלי, אנחנו ביחד כבר 4 חודשים ואני מרגישה שאני באמת אוהבת אותו ואנחנו בעזרת השם מתכננים להקים בית ביחד בעתו ובזמנו.
כבוד הרבנית אני מרגישה כל כך רע עם עצמי אחרי שלא שמרתי ממנו נגיעה. לא שכבנו אבל עשינו דברים אחרים בנוסף לנשיקות וחיבוקים, אני מרגישה שאני רוצה להתחזק בנושא הזה ואני מתחננת, אני רוצה לחזור בתשובה אני כל כך מתחרטת על זה, ברוך השם לא שכבנו וגם לא גרמתי לו להוציא זרע לבטלה,
מאוד קשה לי לשמור ואני באמת רוצה, בבקשה ממך כבוד הרבנית מה עלי לעשות כדי לחזור בתשובה ולמחוק את העברות האלה..
אני מעונינת גם לשמור כשאני בנידה ( קרה פעם אחת שלא שמרנו שהייתי בנידה). אני יודעת שכבוד הרבנית זה עוון חמור מאוד, ובבקשה תנחי אותי – אני מרגישה שאני נמשכת לזה ואני לא רוצה, אני רוצה לחזור בתשובה, מה עלי לעשות בבקשה כבוד הרבנית תני לי חיזוק, אני ממש חיבת את זה. מאיפה להתחיל? אני יודעת שצריך לשמור לגמרי אבל קשה לי בבקשה הרב מאיפה להתחיל תעזור לי בבקשה,
האם יש סיכוי לחזור בתשובה ואם כן מה עלי לעשות?
בתודה מראש
תשובה
שלום יקרה,
אני שומעת מדברייך שיש לך קשר משמעותי וטוב, ברוך ה'. זו ברכה גדולה. מאחלת שבעז"ה תראו ברכה בקשר.
אני שומעת גם שיש לכם התמודדות לא פשוטה. התמודדות זו היא התמודדות של רבים, אתם לא לבד.
שמירת מרחק פיזי עד החתונה – זה דבר נפלא ומאתגר עד מאד. זוהי אחת ההתמודדויות הגדולות של הדור שלנו, ואולי של כל הדורות.
אז אומר שוב, אתם לא לבד!
את שואלת איך אפשר לתקן?
עצם העובדה שאת מרגישה חוסר נוחות עם המצב ורצון לתקן זהו הצעד הראשון בתיקון. זהו צעד משמעותי. אני מתפעלת מן הכנות שלך ומן הרצון לשנות ולתקן. זה ממש לא מובן מאליו.
אז לשאלתך – איך אפשר לחזור בתשובה, אתחיל ואומר שבעצם כבר התחלת.
כך מסביר הרמב"ם שתהליך התשובה מתחיל בהכרת החטא, וידוי – כלומר להודות בכך שיש חטא, מפנייתך ברור שאת מבינה שיש בעיה, ומודה בכך.
אך כיצד נמשיך בתהליך?
השלב הבא בתהליך התשובה הוא הקבלה לעתיד, ההחלטה לעשות שינוי. גם בעניין זה ניכר בשאלתך שאת שואפת לשנות ולתקן, ולקבל לעתיד.
עכשיו האתגר הגדול הוא לעשות את השינוי בפועל. על מנת לעשות שינוי בפועל, ישנם כמה מרכיבים שבעיני מאד משמעותיים שיסייעו בתהליך, וללא מרכיבים אלו יהיה קשה מאד לעשות שינוי.
1. תיאום ציפיות – אם בן הזוג שלך איתך בשאיפה לתקן ולעבור שינוי, יהיה הרבה יותר פשוט לעבור שינוי. אם הוא עוד לא איתך בזה – האתגר גדול יותר. אני ממליצה לך לפתוח את הנושא אתו. להסביר כמה הדבר חשוב לך ולחשוב אתו יחד כיצד אתם מגיעים למטרות שתציבו לעצמכם.
2. אמונה ביכולת לשנות – לעיתים אנו מונעים מעצמנו לעשות שינוי בגלל שאנו לא מאמינים שהשינוי אפשרי. אני מחזקת את ידייך, את ידי שניכם ואומרת בפה מלא – זה אפשרי! אפשר לשמור, אפשר לעשות שינוי. זה לא קל, אבל זה אפשרי! (מניסיון של ליווי זוגות רבים שרצו לעשות את השינוי הזה – והצליחו.)
3. להתפלל – ממליצה ממש להתפלל על כך שתצליחו לשנות. זה ממש עוזר…
4. לא להתייאש! לפעמים מתחילים, ונופלים. אחרי שנופלים חשוב לקום! לא להתייאש!
אם תרצי להרחיב את הדיבור בעניין תהליך כניסה לשמירת ההלכה בתחום הזה – כדאי לפנות אלינו להמשך קשר.
מאחלת לך המון ברכה הצלחה, המון כוחות, ואמונה.
מחזקת את ידיכם,
חזקו ואמצו.
רחל.