המחזור התקצר ואני מתקשה להיכנס להיריון – האם אפשר לקצר את 7 הנקיים?
שלום,
רציתי לדעת אם יש איזושהי אפשרות הלכתית לקיצור ימי 7 הנקיים?
יש לנו ב"ה שלושה בנים אבל אנחנו רוצים להיכנס להריון נוסף ללא הצלחה בחודשים האחרונים,
הבנתי עכשיו שהמחזור שלי התקצר מאוד (פעם ההפרש בין מחזור למחזור היה מעל 30 יום, היום בדר"כ שבועיים או פחות אחרי הטבילה אני כבר מקבלת מחזור נוסף.(
אשמח לדעת האם יש משהו שניתן לעשות בהקשר הזה מהבחינה ההלכתית?
תודה רבה מראש
תשובה:
שלום לך,
בשאלתך חסרים פרטים רבים, וכדי לתת מענה מועיל ומדוייק צריך לברר את כל הפרטים הספציפיים למקרה שלך, כיוון שאין מקרה אחד דומה למשנהו. בירור כזה יהיה יעיל יותר בשיחה ישירה. לכן, אנחנו ממליצות לך להיות בקשר עם דמות רבנית או יועצת הלכה מהסביבה הקרובה שלך. נשמח לעזור לך ביצירת קשר כזה, אם תרצי לפנות אלינו שוב כדי שנקשר אותך לרבנית לשיחה טלפונית. יש לך גם אפשרות לפנות לקו החם של נשמת במספר 026404343
יחד עם זאת, אכתוב כאן כמה דברים כלליים:
כאשר אישה חוששת שהביוץ מקדים את הטבילה שלה, צריך לפעול במקביל בשני מישורים:
במישור הרפואי: יש לברר את המצב לאשורו. ראשית יש לבדוק מתי בדיוק מתרחש הביוץ. ניתן לעשות זאת באמצעים ביתיים, כגון ערכות ביוץ הנמכרות בבתי המרקחת, או בשיטת המודעות לפוריות, או לפנות לרופאה גניקולוגית. מחזור קצר לא בהכרח אומר שהביוץ הוא לפני הטבילה. שנית, כדאי לערות בדיקות מקיפות נוספות כדי לוודא את מקור הבעיה (אם ישנה) מהבחינה הרפואית, ולטפל בכך במידת הצורך.
במישור ההלכתי: ישנם מספר פתרונות הלכתיים לקיצור הזמן בין קבלת המחזור לטבילה. לא מדובר כאן על קיצור שבעה נקיים, שקשה מאד להקל בהם, אלא על פתרונות נקודתיים יותר.
ראשית יש לבדוק שההלכה נשמרת כלשונה וללא חומרות מיותרות שמאריכות את הזמן עד לטהרה (למשל, אישה שמתחילה לספור שבעה נקיים רק לאחר שהפסק הטהרה יוצא "צח כשלג", ואוסרת את עצמה על צבעים שאינם אוסרים). שנית, פוסק ההלכה יכול לתת הקלות מסוימות הנמצאות בתוך טווח ההלכה, וכך לפתור את הבעיה. הפתרונות משתנים לפי המקרה הספציפי.
יש להעיר שחלק מהנשים מעדיפות פתרון רפואי (כגון נטילת הורמונים לדחיית הביוץ) על פני פתרון הלכתי, וגם זו דרך אפשרית לפתרון הבעיה.
התשובה המתאימה לך באופן אישי, תינתן לאחר בירור כל הפרטים באופן מדויק ומלא.
בשורות טובות,
נועה
רשימת מקורות חלקית:
טור ושו"ע יורה דעה, סימן קפ"ג וסימן קצ"ו.
הרב עובדיה יוסף, טהרת הבית חלק א, סימן א הלכה ו, ושם במשמרת הטהרה.
הרב דוד ביגמן והרב בנימין הולצמן, עקרות הלכתית (ספר העוסק בנושא), הוצאת ישיבת מעלה גלבוע, תש"פ.
ספר פועה כרך ב, עמודים 119 – 138.