כלים של בני שבושלו בהם חמץ בפסח, האם מותר לאכול בהם לאחר פסח?

שלום

הבן שלי אינו דתי אך שומר כשרות בבית כדי שנוכל לאכול אצלו. אם הוא יאכל ויבשל חמץ בפסח, האם זה מטריף את הכלים? האם נוכל לאכול אצלו אוכל שנקנה ובושל לאחר הפסח?

במידה וזה מטריף את הכלים, מה הדין לגבי שימוש בכלי חמץ במהלך הפסח, אך ללא חמץ ממש. כלומר שלא יאכל חמץ ממש בפסח אך ישתמש בכלים הרגילים?

 

תשובה:

שלום לכם

גם אם הבן מבשל חמץ בכליו הכלים כשרים לשימוש לאחר הפסח.

 

הרחבה:

ישנה מחלוקת אמוראים בדבר כלי החמץ בפסח. אנו פוסקים כשיטה לפיה אין איסור בל יראה ובל ימצא בטעם הבלוע בכלים ולכן ניתן להשהות את הכלים בבית ואין צורך למכרם.

השאלה שלכם נוגעת למעשה בדין חמץ שעבר עליו הפסח מכיוון שאתם שואלים על האפשרות לאכול מכליו של הבן לאחר החג ולא בחג עצמו.

בחג עצמו חמץ אינו בטל אפילו באלף אבל לאחר החג חמץ בטל כשאר תערובות ולכן הכלים אף אם בלעו איסור אינם נאסרים וכן פסקו הרמ"א והמג"א, המשנה ברורה ועוד אחרונים.

מאחלת לכם חג כשר ושמח ,זיוית.

 

מקורות להרחבה:

פסחים ל.

תוספות שם

שו"ע או"ח תמ"ז א

שו"ע או"ח תנ"א א

יש לי שאלה

הפנייה ל"משיבת נפש" יכולה להיות אנונימית, עם זאת כל פרט שתבחרו לשתף יעזור לנו בדיוק התשובה והתאמתה אליך אישית. השאלות והתשובות יפורסמו באתר ללא פרטים מזהים ובמידת הצורך ישונו פרטים בגוף השאלה כדי להגן על צנעת הפרט.

בשל השאלות הרבות המופנות אל הרבניות אנו ממליצים להתאזר בסבלנות בהמתנה לתשובה. אם יש צורך במענה דחוף אנא ציינו זאת בפנייתכן. זמן המענה הרגיל הוא כשבועיים.
לתשומת לבכם, השאלות מגיעות למנהלות האתר, ומועברות למשיבות השונות בהתאם לתחומי העניין והפניות. אם ברצונכם להפנות שאלה לרבנית מסוימת אנא ציינו זאת בגוף השאלה.
עצם שליחת השאלה מהווה הסכמה לתנאים אלו.

תשובות הרבניות לשאלותיכם יתקבלו באמצעות הדואר האלקטרוני, אנא הקפידו לציין כתובת דואר אלקטרוני תקינה.

דילוג לתוכן