האם יש בעיה בקריעת קרום הבתולים לפני החתונה לצורך רפואי?
שלום,
רציתי לשאול האם ניתן לקרוע את הקרום לפני החתונה על מנת לרפא. אני סובלת מוגיניזמוס, ועל מנת לאפשר לעצמי חדירה תקינה אני צריכה להשתמש באימוניות (מתחיל מגודל קטן ועולה עד לגודל של פין). האם הדבר אפשרי?
תודה
התשובה
מזל טוב יקרה.
וגיניזמוס היא הפרעה מוכרת שדורשת התמודדות. כל הכבוד לך שאת מודעות לכך ושפנית לטיפול ולקבלת עזרה. הטיפול הוא חשוב ובע"ה יצליח ויאפשר לכם חיים זוגיים טובים ובריאים.
אסביר מעט לגבי קרום הבתולים כדי לענות לשאלתך. קרום הבתולים הוא קרום שחוסם את פתח הנרתיק והוא גמיש ויש בו חורים (וזו הסיבה שדם המחזור יכול לזרום דרכו). אצל כל הנשים הקרום מעט פתוח, אבל אצל רבות הוא עדיין מכסה את רוב פתח הנרתיק. הסיבה שהוא כבר פתוח קצת היא שהנשים היום מתחתנות אחרי הרבה שנים של מחזורים, שימוש בטמפונים, התעמלות מסוגים שונים ועוד. בקיום יחסים בפעם הראשונה האיבר של האיש פותח יותר את הפתחים שכבר קיימים בקרום. לזה קוראים "קריעת" קרום הבתולים, אך למעשה זו רק הרחבה נוספת של פתח הנרתיק, תוך הזזתו של הקרום לצידי הפתח, שם הוא ייטמע. לכן, פעמים רבות בימינו נשים לא חשות כאב מעצם פתיחת הקרום, ואף לא מדממות מהתהליך. מצב זה של "איבוד הבתולים" מבלי שהאישה קיימה יחסים מוכר בחז"ל (1) ובהלכה ועם גיל הנישואין היום, לא מייחסים חשיבות לכך שאישה תגיע עם קרום בתולים סגור לחופה, אלא רק כמובן לכך ששניהם לא יקיימו יחסי אישות לפני החתונה.
בבתולים יש דין מיוחד, לפיו בפעם הראשונה שאישה נמצאת ביחסי אישות עם איש היא נאסרת כנידה, אפילו אם הם לא ראו דם. עם זאת, אם ידוע מראש בוודאות מלפני החתונה שמסיבה כלשהי אין לה קרום בתולים, הם אינם נאסרים, אלא אם כן היא ראתה דם.
כאשר יש לאישה סיבה שבגללה היא צריכה להחדיר מכשיר כמו אימוניות, ובכך לפתוח באופן אקטיבי את הקרום, מותר בהחלט להשתמש במכשירים כאלו, אפילו שיש סיכוי שהם יגרמו לפתיחת הבתולים מראש באופן מלא, כיון שהדבר נעשה מסיבה רפואית נצרכת.
לכן במצב שלך, מומלץ סמוך לחתונה לבקר אצל רופאת הנשים ולבקש ממנה לבדוק האם קרום הבתולים נפתח לחלוטין עקב השימוש באימוניות. במידה שאכן כך קרה, אם לאחר קיום יחסי האישות בפעם הראשונה לא תראי דם, אתם לא תיאסרו. יש לציין שהסרת הקרום לפני החתונה כדי להימנע מאיסור דם בתולין לאחר יחסים, מותרת רק במקרים בהם ממילא יש צורך בהליך רפואי, ולא באופן יזום ללא סיבה רפואית. (2)
יש זוגות שבוחרים לפרוש זה מזו ולהתנהג כאסורים לאחר קיום יחסים בפעם הראשונה (ובמידה שהאישה לוקחת גלולות לסידור המחזור לקראת החתונה גם להפסיק אותן ולקבל מחזור), גם כשההלכה אינה מחייבת את הפרישה, כדי לתת זמן התרגלות למציאות החדשה, אבל זו החלטה אישית שלהם שאינה מתחייבת על פי ההלכה.
חשוב מאד, ככל שהקשר ביניכם מאפשר ואם עדיין לא עשית זאת, לספר על המצב שלך לחתנך. על אף שאת מטפלת באימוניות כבר כעת, יתכן שיהיה קושי בקיום יחסי אישות בפעם הראשונה, והוא צריך להיות מוכן לכך. הוא צריך להבין שעליו להיות זהיר ועדין ועם אורך רוח עד שאת תהיי מסוגלת לקיים יחסים באופן מלא. המשיכי את הקשר עם אשת מקצוע שתלווה ותדריך אתכם ושתוודא שהכל נעשה כמו שצריך כדי להתקדם באופן הטוב ביותר.
בברכת הצלחה בדרככם החדשה ומזל טוב מעומק הלב,
חני פרנק
הערות
- משנה כתובות פרק א', משנה ג, ז
- הרב אליקים לבנון, שלום אהלך, עמ' 213 (על סמך שו"ת אגרות משה ויביע אומר), ספר פועה כרך א' עמוד 86 ו-89 ובהערות.