מה עושים עם סיר שלא היה בשימוש זמן רב ולא ידוע אם בשרי או חלבי
סיר מאמייל מעיזבון שלא היה בשימוש למעלה משנה ואיני יודעת אם בשרי או חלבי, מה לעשות? תודה שרה
תשובה:
שלום רב.
אמנם עברה יותר משנה מהשימוש בסיר אבל למרות זאת לכתחילה כדאי להגעיל אותו כדי שתוכלי להשתמש בו לחלבי או בשרי כרצונך.
הפוסקים האחרונים דנו בשאלת כלי אמייל ואופן הכשרתם. היו שחששו שאמייל דינו ככלי חרס שאי אפשר להכשירו אבל למעשה פסקו רוב האחרונים שאפשר להכשירו בהגעלה, כך ראיתי ב"פניני הלכה" של הרב אליעזר מלמד (הלכות פסח פרק י"א) וכן בספרו של הרב קנוהל "ואכלת ושבעת" (עמ 96).
איך מגעילים סיר?
לפני הגעלת סיר יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון בו. במקרה שלך כמובן שאין צורך להמתין עוד.
עליך לנקות וליבש את הכלי ואח"כ להטבילו בתוך סיר גדול יותר מלא מים רותחים מבעבעים שאש דולקת תחתיו.
אם אין לך סיר מספיק גדול לצורך כך, את יכולה להכניס כל פעם חלק מהסיר למים הרותחים, העיקר שלבסוף כל הסיר יוטבל.
מיד אחרי ההגעלה יש לשטוף את הסיר במים קרים.
אחרי ההגעלה את יכולה להשתמש בסיר כרצונך. לבשרי או לחלבי.
בהצלחה ובתאבון!
בת שבע