מה עושים עם סיר שלא היה בשימוש זמן רב ולא ידוע אם בשרי או חלבי

סיר מאמייל מעיזבון שלא היה בשימוש למעלה משנה ואיני יודעת אם בשרי או חלבי, מה לעשות? תודה שרה

 

תשובה:

שלום רב.

אמנם עברה יותר משנה מהשימוש בסיר אבל למרות זאת לכתחילה כדאי להגעיל אותו כדי שתוכלי להשתמש בו לחלבי או בשרי כרצונך.

הפוסקים האחרונים דנו בשאלת כלי אמייל ואופן הכשרתם. היו שחששו שאמייל דינו ככלי חרס שאי אפשר להכשירו אבל למעשה פסקו רוב האחרונים שאפשר להכשירו בהגעלה, כך ראיתי ב"פניני הלכה" של הרב אליעזר מלמד (הלכות פסח פרק י"א) וכן בספרו של הרב קנוהל "ואכלת ושבעת" (עמ 96).

 

איך מגעילים סיר?

לפני הגעלת סיר יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון בו. במקרה שלך כמובן שאין צורך להמתין עוד.

עליך לנקות וליבש את הכלי ואח"כ להטבילו בתוך סיר גדול יותר מלא מים רותחים מבעבעים שאש דולקת תחתיו.

אם אין לך סיר מספיק גדול לצורך כך, את יכולה להכניס כל פעם חלק מהסיר למים הרותחים, העיקר שלבסוף כל הסיר יוטבל.

מיד אחרי ההגעלה יש לשטוף את הסיר במים קרים.

אחרי ההגעלה את יכולה להשתמש בסיר כרצונך. לבשרי או לחלבי.

 

בהצלחה ובתאבון!

בת שבע

 

 

 

 

 

יש לי שאלה

הפנייה ל"משיבת נפש" יכולה להיות אנונימית, עם זאת כל פרט שתבחרו לשתף יעזור לנו בדיוק התשובה והתאמתה אליך אישית. השאלות והתשובות יפורסמו באתר ללא פרטים מזהים ובמידת הצורך ישונו פרטים בגוף השאלה כדי להגן על צנעת הפרט.

בשל השאלות הרבות המופנות אל הרבניות אנו ממליצים להתאזר בסבלנות בהמתנה לתשובה. אם יש צורך במענה דחוף אנא ציינו זאת בפנייתכן. זמן המענה הרגיל הוא כשבועיים.
לתשומת לבכם, השאלות מגיעות למנהלות האתר, ומועברות למשיבות השונות בהתאם לתחומי העניין והפניות. אם ברצונכם להפנות שאלה לרבנית מסוימת אנא ציינו זאת בגוף השאלה.
עצם שליחת השאלה מהווה הסכמה לתנאים אלו.

תשובות הרבניות לשאלותיכם יתקבלו באמצעות הדואר האלקטרוני, אנא הקפידו לציין כתובת דואר אלקטרוני תקינה.

דילוג לתוכן